Ruuvipaaluperustus

Käyttökauteen kevät-syksy suunnitellun lasiterassin perustus ruuvipaaluilla,100 mm Finnfoam lämpöeristeenä.

Santex-perustus

Santexin ainutlaatuinen, samalla eristeenä toimiva valmisvalumuotti säästää sinut terassirakentamisen työläimmältä vaiheelta - oikein mitoitetun valumuotin rakentamiselta metritavarasta!

Santex-perustuksen L-muotoiset, kauttaaltaan eristetyt ulkoreunaelementit (korkeus 300 mm) muodostavat betonilaatan valumuotin. Reunaelementtien sisäpuolelle asetetaan puolestaan kaksi kerrosta eristäviä ja vettä hylkiviä, solumuovista valmistettuja perustuslevyjä raudoituksen ja valun pohjaksi (vrt. perinteinen styrox-eriste).

Reunaelementeissä on 10 cm solumuovieristys sekä ulkopinnassa kuituvahvistettu, näkyviin jäävä betonipinta, joka on valmiiksi käsitelty ja maalattavissa.

Perustuksen reunaelementit toimitetaan valmiiksi työstettyinä paloina tilauksesi mukaisesti. Toimitus sisältää myös eristeet, kiinnitystarvikkeet ja pohjan perustuslevyt. Lisävalintana toimitamme myös tarvittavat raudoitusmateriaalit.

Santex-perustukseen voit luonnollisesti myös asentaa lattialämmityksen. Lattialämmitystä voidaan terassin valmistuttua täydentää menestyksellisesti mm. kattoon asennettavilla infrapunalämmittimillä.

Huomioitavaa ennen työn aloittamista:
Perustuksen huolelliseen suunnitteluun ja toteuttamiseen kannattaa käyttää hieman ylimääräistä energiaa ja aikaa. Perustuksen mitoitus on ensisijaisen tärkeää – sen ei tule olla terassihuoneen pohjapinta-alaa suurempi. Muussa tapauksessa vesivuotojen vaara on suuri. Mikäli haluat käyttää jo olemassa olevaa perustusta, voi se vaatia hieman muokkaamista – kysy meiltä neuvoa! Lasielementtien alakiskot on muotoiltu siten, että sadevesi valuu elementistä ulospäin. Jotta vesi ei valuisi kiskon alle, on se asennettava siten, että sen tippanokka yltää perustuksen reunan ulkopuolelle.

Levitä sora ja tasoita. Tasoita pohja noin 400 mm valmiin perustuksen pintaa syvemmältä. Täytä se isorakeisella soralla tai muulla kiviaineksella noin 300 mm tasoon valmiin perustuksen alapuolelle. Tasaa pinta vatupassia apuna käyttäen.

Kulmaelementit. Sijoita ensin valmiit 45°, 90° tai 135° kulmaelementit. Varmista perustuksen sisäpinnan tasaisuus ja tasoita tarvittaessa.

Reunaelementit. Aseta sen jälkeen L-muotoiset reunaelementit kulmaelementtien väliin. Kiinnitä elementit toisiinsa mukana tulevilla kiinnityskiiloilla.

Solumuovilevyt. Levitä ensimmäinen kerros solumuovilevyjä. Sovita levyt tarvittaessa sahaamalla. Asenna sen jälkeen toinen kerros niin, että saumat tulevat eri kohtiin ja noin 80 mm limityksellä reunaelementtien päälle.