Lasiterassi mahdollistaa tunnelmallista yhdessäoloa koleina syysiltoina ja on paikka kevään vastaanottamiseen jo ennenkuin ensimmäiset krookukset tunkeutuvat esille. Laadukas lasiterassi on sovitettava tarpeillesi. Sen takia on tärkeää miettiä lasiterassin tulevaa käyttöä etukäteen. Haluatko kattaa joulupöytäsi lasiterassilla vai onko se paikka kasvien talvehtimiseen? Tuleeko siitä ruokapaikka vai paikka erilaisille harrastuksille?

Unelmien täyttämiseksi meillä on lämmitettäväksi soveltuvia malleja 2-kertaisella lasilla, Elegance Plus ja Superior. Katto on aina oltava lämpöeristetty, myös kesäkäyttöön tarkoitetuissa malleissa. Kesäkäyttöön suunniteltu lasiterassi 1-kertaisella lasilla liukuovissa ei ole tarkoitettu lämmitettäväksi. Ilma saadaan lämmitettyä mutta lasielementtien lämpötila pysyy alhaisena ja hohtaa kylmyyttä eikä ole suositeltava istua lasin läheisyydessä.

Lämmitettäväksi tarkoitettu lasiterassi on oltava mahdollisimman ilmatiivis ilman vetokohtia. Santexin lasiterasseille onkin myönnetty P-merkintä, eli lasiterassi on testattu ilma- ja vesitiiveyden sekä lämmöneristyksen ja tuulenkeston osalta.

Kaasulämmitin on tehokas ja kaunis lämmönlähde, liekki näkyy neljältä suunnalta, Lämmitysteho on säädettävä, maks 5 kW

Lattialämmitys on hankintahinnaltaan edullinen ja suosittelemme sen asennusta aina. Viereisessä kuvassa on lämpöeristetty perustus valmiina betonivalua varten. Raudoitukseen kiinnitettävän lämpövastuksen tehoksi suosittelemme 100W/m2. Sopiva eristepaksuus lattian alle on 200mm. Lattialämmitys soveltuu parhaiten peruslämmöksi yhdessä lisälämmityksen kanssa.


Infrapuna säteilijän avulla nostetaan lämpö nopeasti . Lämpötila nouseekin useimmiten liian korkeaksi ja suosittelemmekin laadukkaamman tehosäädöllä varustettu malli, kaukösäädin on kätevä. Sopiva teho on 2x1000W tai 2000W tehosäädöllä. Olemme Solamagic mallien jälleenmyyjä.

Monet asiakkaat asentavat lämpöpumppuja. Tämä onkin edullinen lämmitysmuoto antaen suhteellisen tarkka sisälämpötila ja jäähdytysmahdollisuus kesällä.